10e Ruigenhilfair za. 24 en zo. 25 juni 2017

Bijna is het zover. Op 24 en 25 juni a.s. organiseert de Prullenkast voor de 10e maal de Ruigenhilfair. Een lustrum! Midden in de Ruigenhilpolder van Willemstad zullen rond de 16eeeuwse boerderij aan de Zuidlangeweg te Oudemolen ca. 50 standhouders staan die hun kramen sfeervol hebben ingericht. Deze buitenfair is boordevol producten van kunstenaars, hobbyisten, ambachtslieden,verzamelaars, tuin- en woonaccessoires. Thema dit jaar is Brocante en Curiosa. Het is nog mogelijk u in te schrijven.

brocantte kleinbezoekers stand

Demonstraties

Bep Bernard zal samen met Annemieke Vermeulen hun nieuwe boek presenteren, waarbij Annemiek uit eigen werk zal voorlezen en Bep zijn schildertechnieken toont. Wim Rijnart komt met een bijenkast en bij het kruidenvrouwtje wordt o.a. vis gerookt. Ad van Nispen zal zijn collectie zelfgebouwde heteluchtmotoren tonen. Dit jaar brengt hij zijn nieuw gebouwde Lanz Bulldog mee. Verder schapendrijven en kroelen met de Walliser Schwarznasen van Martijn Hofman.

 Afbeeldingsresultaat voor bep bernard schilderijAfbeeldingsresultaat voor lanz bulldog schalmodelAfbeeldingsresultaat voor wim rijnart bijenkasten

Optredens

Zaterdag:

13.15 uur Mevrouwenkoor Sjowenso uit Rijen

14.00 uur Regio Orkest West-Brabant

14.30 uur Mevrouwenkoor Sjowenso uit Rijen

15.00 uur Regio Orkest WEst-Brabant

10.00-17.00 uur Kokopelli's Place

Afbeeldingsresultaat voor sjowenso

Zondag: 

13.15 uur John Chimney

14.30 uur John Chimney

15.30 uur Uniek, het jeugdorkest van de Unie

10.00-17.00 uur Kokopelli's Place

 Afbeeldingsresultaat voor regio orkest west brabant

 

Workshops

*  Fusion Mineral Paint en Miss Mustard Seed's Milk Paint door Bianca Hubens;

* theemengsels maken met Kaatje Scheurwater;

* makreel roken;

* lezing "Hooggevoelig zijn"; ben je hooggevoelig, of denk je het, hoe kom je erachter. Heb je behoefte aan informatie, inzichten. Wat zijn valkuilen en kenmerken, enz. Een lezing van Sari van der Spaan. Beide dagen van 14-15 uur in de workshopruimte van de Prullenkast;

* glasbranden met Marco Maas Mooijman.

 

Hapjes/drankjes

Zowel in de theetuin als in de Prullenkast worden deze dagen heerlijk zelfgemaakt gebak/quiches/belegde broodjes, koffie, thee, fris, bier en wijn geserveerd. Bij PJ's frietkot ook lekkere frietjes, andere snacks en ijs!

zelfbedinigen 

Vele kramen

Verder vindt de bezoeker de Theeheks, woondecoraties, lifestyle, brocante, curiosa, antiek, vintage hobbymaterialen, cadeauartikelen, streekproducten, recyclingproducten, foto’s, zeepartikelen, planten, stekken en tuindecoraties, keramiek, schilderijen, vilt, kaarten, sieraden, lascreaties, enz., enz.

 

Wellness

Ook liefhebbers van wellnessproducten komen dit jaar aan hun trekken: o.a. voetreflexmassage, Tuina, acupunctuur, stenen, mineralen, kruiden, aloe vera producten, zalven, zeep, sieraden. Tevens worden er 's middags lezingen gehouden over hooggevoeligheid bij vrouwen en kinderen door Sari van der Spaan (entreekaartjes ad eur 5,- p.p. bij Prullenkast verkrijgbaar).  

Kinderen

Voor kinderen is er het een en ander te doen:

* kroelen met de schapen van Martijn Hofman;

* pony rijden in de voortuin met Caroline Breure;

* kaarsen maken van échte bijenwas met bijenkoning Wim Rijnart;

* lekker springen op het springkussen.

koe

De Prullenkast

Uiteraard kunt u deze dagen ook rondstruinen in de Prullenkast en heeft u al eens een kijkje genomen in Gonny's poppen en berenmuseumpje?

Openingstijden enz.

De Ruigenhilfair start beide dagen om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De entree is gratis. De Zuidlangeweg is een verbindingsweg tussen Fijnaart en Willemstad en ligt aan de ANWB fietsroute (knooppunt 23/26). Voor verdere informatie:www.deprullenkast.nl. Tot ziens op de fair! Adres: Zuidlangeweg 3, Oudemolen.

fair 2009 4 20141126 1213466239

 

Inschrijfformulier downloaden

Voorwaarden bekijken

ruigenhilfair hoed klein plantjes klein

breistand fairruigenhilfair terras klein